Svila in spodnje perilo, vir slike: en.wikipedia.org

Svila in spodnje perilo, vir slike: en.wikipedia.org

Svila za nežen dotik

Svila je material, ki si ga zasluži vsaka ženska med vsaj nekaj kosi spodnjega perila. Nič se ne more primerjati s svilenim dotikom, ki ga svila pričara na vaši koži. Na žalost pa se veliko žensk odpove svilenemu spodnjemu perilu, saj menijo, da ga je težko vzdrževati.

Dobra novica je, da vzdrževanje spodnjega perila iz svile ni tako zahtevno kot si večina žensk predstavlja, čeprav drži, da svila zahteva nežno nego. Medtem ko nekatera svilena oblačila nosijo oznako “samo za suho čiščenje”, le to v resnici ni potrebno. Svila se lahko opere na roke, v primeru občutljivejših kosov oblačil, večina svile pa se pere kar v pralnem stroju, pri nizki temperaturi.

Naj vam zaupamo nekaj nasvetov za čiščenje vašega svilenega spodnjega perila, da bo svila na vaši koži še dolgo vzbujala prijetne občutke ugodja.

Pralno sredstvo

Če so svileni izdelki zelo občutljivi, jih operite na roke. Ne uporabljajte agresivnih detergentov, najboljši so tekoči detergenti za barvano perilo.

Pranje svile v pralnem stroju

Ne bojte se oprati svilenega spodnjega oblačila v prelnem stroju, večinoma je svila, ki jo danes kupimo narejena umetno. Program pralnega stroja prilagodite negi, ki jo svila zahteva, na nizki temperaturi.

Ožemanje in sušenje

Svilo ožemite v brisačo in jo obesite v senco, nikar pa je ne sušite v sušilnem stroju.

Likanje

Če ste svilo pravilno posušili, ne bo pretirano zmečkana, v vsakem primeru pa jo likajte pri nizki temperaturi.

« »