svila, teden mode v New Yorku

Zero + Maria Cornejo, Phillip Lim, Thakoon, vir slike: nymag.com, Photo: Imaxtree

Teden mode v New Yorku

Z današnjim dnem se zaključuje teden mode v New Yorku, ki je trajal od 10. do 17. februarja 2011. Predstavilo se je kar nekaj zanimivih modnih hiš, ki jim je svila služila kot osnovni material za njihove čudovite kreacije. Med njimi najbolj izstopajo Zero + Maria Cornejo, Thakoon in Phillip Lim.

Svila in skulpture: Maria Cornejo, vir slike: fashionista.com

Svila in skulpture: Maria Cornejo, vir slike: fashionista.com

Svila v kreacijah Zero + Maria Cornejo

Ženska moda Zero + Maria Cornejo pušča v svetu močan odtis, navdih, eleganco, sodobnost in brezčasnost. Maria najde harmonijo in jasnost v kontrastih različnih tekstur, ki so večinoma kombinacija svilausnje, ter barvnih kontrastov svetlotemno.

Potiskana svila ima odtise različnih vzorcev: lasje, listje, imitacija krznaSvileni plašči so bili vedno njen adut, tako je tudi v letošnji kolekciji, ki jo dopolnjujejo usnjeni telovniki, suknjiči, visoki usnjeni gležnarji.

Ženske obleke Thakoon, vir slike: nymag.com

Ženske obleke Thakoon, vir slike: nymag.com

Svila v kreacijah Thakoon

V letošnji kolekciji oblek, je Thakoonu služila za inpiracijo Afrika. Svila je potiskana z afriškimi motivi, uporabljena pa je predvsem za bluze in enodelne ženske obleke. Najbolj zastopane barve so kanarčkovo rumena, modra, paradižnikovo rdeča in črna.

Svila za kreacije Phillip Lim

Phillip Lim je presenetil s svojo novo kolekcijo s pridihom mode iz 6o-ih in 70-ih. Svila je potiskana z ‘Biba-esque’ – cvetličnimi, mavričnimi staromodnimi vzorci iz omenjenega obdobja. Oblačila so večplastna, pod udobnimi pelerinami krasijo bluze razkošni naborki.

Ženska moda Phillip Limb, vir slike nymag.com

Ženska moda Phillip Limb, vir slike nymag.com

« »