Svila kot modni dodatek

Svila kot modni dodatek

Svila je tekstil, ki je kot nalašč za modne dodatke: kravate, šale, rute itd.  Svilena ruta je  modni dodatek, ki je aktualen že tisoč let. Primeren je za popestritev ženske obleke, včasih tudi moške, za slednje pridejo v poštev npr. svileni robčki. Za moške obleke so kot dodatek  seveda najbolj aktualne moške kravate ali svileni metuljčki.

Svila je priljubljen modni dodatek, zato je tudi izbira izdelkov primerno velika. Toda kako vemo katera svila je prava in katera umetna, kateri svileni izdelek je za nas primeren?

Neverjetna kvaliteta, vzdržljivost in vsestranskost, ki jo ima čista tajska svila, so lastnosti  zaradi katerih je po izdelkih iz tovrstne tkanine veliko povpraševanja, zato je tudi dražja kot ostala svila.  Največkrat je ravno cena tisti dejavnik, po katerem se ločita prava in umetna svila. Prava svila je neprimerno dražja, a vrednost tkanine odtehta njeno ceno.

Kakovostna svila, iz katere bo narejen vaš modni dodatek bo v prvi vrsti vplivala na to,  kako trajen bo vaš modni dodatek.

Če boste izbrali izdelek iz čiste svile, mora biti tudi unikatno oblikovan.  Ponaredki so si povečini podobni med seboj in če modni oblikovalec izbere v osnovi drago tkanino za svoj modni dodatek, se bo tudi potrudil, da se bo razlikoval od ostalih izdelkov na trgu.  Unikatnost izdelka je tudi pokazatelj, da je svila naravna.

Če strnemo -  prava svila ni nikoli poceni. Cena, ki jo ima prava svila na trgu je zasoljena že zaradi materiala samega,  dodatno pa jo dviga še unikatno oblikovanje.

« »