svileni šal, vir slike: fashionbeans.com

svileni šal, vir slike: fashionbeans.com

Svileni šal je nenavaden, a eleganten modni dodatek za moške obleke. Formalno so šali iz svile rezervirani bolj za ženske in nekateri ga še vedno vidijo kot kos oblačila iz ženske garderobe.  Nasploh je svila v zahodnjem svetu bolj ženski dodatek. A moška moda se spreminja in svila oziroma dodatki iz svile so vse bolj priljubljeni tudi pri moških.

Svileni šali so bili pri moških dobro sprejeti in videz zadrtega poslovneža, svila spremeni v še vedno elegantnega, a veliko bolj sproščenega moškega, ki mu popestri videz in ga iz toge moške obleke spremeni v pravega zapeljivca.

Moderni so moški šali iz različnega blaga in v različnih barvah, a svila doda tisti kanček elegance, ki je dobrodošla pri vsakem moškem, pozabiti pa ne gre niti na praktični aspekt teh dodatkov, saj vas ščitijo pred mrazom in vetrom.

Šal si lahko svobodno vržete čez ramena in zavijete večkrat okoli glave, konice pa naj razpuščeno visijo čez spodnja oblačila, tako boste še vedno videti urejen, a z kančkom pridiha avanturističnega duha.

Z istim šalom pa lahko ustvarite čisto drugačen stil, ga zložite v zanko in skrbno zatlačite v spodnja oblačila, v izrez plašča recimo, tako boste dosegli videz urejenega, sodobnega perfekcionista, ki vedno dotera detajle na svoji obleki do popolnosti.

« »