Podjetje Gramatex ima na zalogi novo metrsko blago, 14.2.11 je prispel kvalitetni viskozni tiskani jersey cene od 15,99 eur do 17,99 eur.
Stranke s kartico zvestobe imajo 20% popust, ki se obračuna na blagajni.

Jersey

Metrsko blago - jersey 5Jersey je pletena tkanina, ki se uporablja pretežno v proizvodnji oblačil. Prvotno je bila izdelana iz volne, danes pa je mešanica volne, bombaža in umetnih vlaken. Tekstil iz jersija je udoben, lahek in elastičen, kar je eden od razlogov, da ga mladi ljudje radi nosijo, saj se lepo oprime telesa. Tkanine jersey se lahko raztezajo do 25% odstotkov vzdolž svojih vlaken.

V trgovino Gramatex je s 01.02.2011 prispel prvi del nove pomladne kolekcije: svila in šanel znamke Pierre Cardin

Šanel

Metrsko blago - svila, chanel, šanel 5Šanel je tekstil, ki je podoben tvidu, grobo tkan. Blago je primerno za obleke, kostime, hlače, suknjiče itd.

V originalu se tkanina šanel imenuje chanel po kontroverzni, priznani modni oblikovalki Coco Chanel, ki je zelo dobro obvladala šok terapijo in javnost presenetila s svojo malo, črno oblekico za vsako priložnost, brez naramnic, z razgaljenim hrbtom, premierno je bila obleka predstavljena v tretji izdaji revije Playboy.

Klasični stil, ki ga je skreirala Coco, je ponovno oživel modni oblikovalec Karl Lagerfeld, ki je od leta 1983 umetniški direktor modne agencije Chanel in uspešno nadaljuje njeno brezčasno modno blagovno znamko.

Svila

Metrsko blago - svila, chanel, šanel 1Svila, naravni material ki je hladen obenem pa je toplotni izolator, dobro vpija vlago, je mehka in udobna tkanina. Prava svila ima značilen lesk, zato tkanina deluje svečano. Svila se uporablja se za ženske obleke, moške obleke, srajce, bluze, modne dodatke

Gramatex, od 03.02.11 dalje, prispela pomladna kolekcija brokat, šanel, bombažni saten ….

Saten

satenSaten je fina leskotna tkanina, na videz izgleda kot svila, izdelana pa je iz 100% bombaža, tkana je v atlas vezavi, zaradi načina tkanja je tkanina gladka, se lepo sveti ter je mehka na otip. Saten je lahko potiskan, vezen ali pa gladek. Saten vzdržujemo kot ves ostali bombaž. Uporablja se podobno kot svila za poročne obleke, moške obleke, srajce, bluze, modne dodatke

Brokat

Metrsko blago, brokat 1Brokat je težka bombažna tkanina v atlasovi vezavi s pisanim reliefnimi vzorci, izdelana z žakarsko tehnologijo. Brokat je draga tkanina, saj je njegova izdelava zelo zahtevna.

Jersey


Svila, chanel, šanel

Brokat

« »