Teden mode v Los Angelesu

Martin Vensel, vir slike: conceptfw.com

Martin Vensel, vir slike: conceptfw.com

Med 11 in 20 marcem letos, je v Los Angelesu potekal teden mode. Oblikovalci Mike Vensel, Martin Martin, Valerj Pobega in Alyson Leif, so predstavili svoje jesensko/zimske kolekcije.

Martin Vensel je rojen v Pittsburghu v Pensilvaniji, študiral je vizualne komunikacije in modno oblikovanje. Razvija svoj lasten slog modnega oblikovanja, za modo meni, da je refleksija našega notranjega doživljanja sveta. Oblikuje predvsem ženske obleke, uveljavljen je tudi kot modni fotograf in izdaja svojo modno publikacijo. V Los Angelesu je predstavil dve privlačni, živo rdeči ženski obleki,  z modeloma ležečima na skali.

Valerij Posega letošnja kolekcija, vir slike: stylepint.com

Valerij Posega letošnja kolekcija, vir slike: stylepint.com

Veterana L.A. scene, zakonca z blagovno znamko Martin Martin, sta prikazala jesensko/zimsko kolekcijo oblačil v črno-belih barvah, v obliki kiparske instalacije, inspirirna s konceptom dekonstrukcije. Pozornost sta vzbudila predvsem z mehko usnjeno jakno z zanimivo nagubano tkanino na hrbtni strani.

Tudi jesensko/zimske kreacije Valerija Posege so inspirirane z dekonstrukcijo, zeleni volneni vojaški jopiči v obliki pregrinjal v slogu 30-ih, potiskani z zvezdicami in dodatkom misterioznih mask, so se približevali slogu Marilyn Mansona in likom Sacher-Masochovih literarnih junakov.

Moda novinke Alyson Leif, dosedanje stilistke glasbene skupine The Meek,  se je z dosedanjim oblikovanjem težkih usnjenih in denim jopičev konkretno spremenila smer,  predstavila se je z rahločutno linjo spodnjega perila v silu Art DecoŠifon in svila sta večinoma prevladujoča materiala njene senzibilne nove kolekcije.

« »